Dorsz na parze z zielonym groszkiem

Informacje o wartości odżywczej

Energia (kcal)Cukry (g)Tłuszcz (g)Tłuszcze nasycone (g)Sól (mg)
1831.67.21.6183salt


PrzygotowanieGotowanieTrudnePorcje
35 min10 min3/34

Składniki

Przygotowanie

1. Rybę umyj, następnie osusz za pomocą papierowego ręcznika. Usuń ości i pokrój na mniejsze filety ok. 6 cm na 6 cm.

2. Rybę obsyp delikatnie ziarnami ostrej papryki, a następnie obtocz w posiekanej natce pietruszki.

3. Na patelnię wsyp mrożony groszek, dodaj pokrojoną w plastry szalotkę, plasterki ząbka czosnku, przecięte na pół pomidorki malinowe. Całość podlej winem i dodaj margarynę Flora Original. Na wierzchu ułóż warstwę z ryby (układaj jeden kawałek na drugim). Połóż po plasterku cytryny.

4. Całość przykryj przykrywką, doprowadź do wrzenia. Rybę gotuj około 10 minut.

5. Podawaj na ryżu z zielonym groszkiem i powstałym sosem