Dorsz w papilotach

Informacje o wartości odżywczej

Energia (kcal)Cukry (g)Tłuszcz (g)Tłuszcze nasycone (g)Sól (mg)
1620.76.11.2162salt


PrzygotowanieGotowanieTrudnePorcje
60 min35 min2/34

Składniki

Przygotowanie

1. Ziemniaki pokrój w plastry, ułóż na pergaminie tak, aby każdy plaster zachodził na połówkę drugiego, posyp je z wierzchu szczyptą oregano i ostrą papryką.

2. Rybę umyj, wytnij z niej ości, osusz i posyp delikatnie z wierzchu marynatą do ryb Knorr. Ułóż na ziemniakach. Na wierzch ryby najpierw połóż posiekane kapary i pokrojone w plastry oliwki, następnie pokrojone plastry cukinii i pomidora, a na koniec gałązki koperku i pokrojone ząbki czosnku.

3. Pergamin zamknij szczelnie, zawiń końce tak jak zawija się cukierki.

4. Pierś umieść w nagrzanym do 190*C piekarniku na około 35 minut. Na 15 minut przed końcem pieczenia dodaj łyżkę Flory Original.