Energia (kcal) | Cukry (g) | Tłuszcz (g) | Tłuszcze nasycone (g) | Sól (mg) |
---|---|---|---|---|
54 | 1.8 | 3 | 0.6 | 54salt |
Przygotowanie | Gotowanie | Trudne | Porcje |
---|---|---|---|
25 min | 15 min | 3/3 | 12 |
1. Bakłażana piecz w całości w piekarniku przez około 20 minut w temperaturze 200°C, ostudź go, obierz i pokrój w kostkę.
2. W patelni o szerokim dnie podgrzej margarynę, dodaj do niej cebulę i czosnek, smaż na wolnym ogniu aż składniki staną się miękkie.
3. Dodaj bakłażana i paprykę, wszystko zalej posiekanymi pomidorami. Duś pod przykryciem około 10 minut.
4. Po tym czasie dodaj bazylię, natkę pietruszki, sól i pieprz oraz cukier. Całość dopraw octem winnym do smaku .