Jambalaya – krewetki z szynką

Informacje o wartości odżywczej

Energia (kcal)Cukry (g)Tłuszcz (g)Tłuszcze nasycone (g)Sól (mg)
2042.38.32.4204salt


PrzygotowanieGotowanieTrudnePorcje
40 min30 min3/36

Składniki

Przygotowanie

1. W odpowiednim garnku rozgrzej margarynę, zeszklij na niej cebulę, paprykę i czosnek. Warzywa smaż na wolnym ogniu aż staną się miękkie.

2. Dodaj pokrojoną w kostkę szynkę, krewetki oraz oregano, tymianek i tabasco.

3. Wszystko razem smaż chwilę. Dodaj ryż i całość zalej 200 ml wody. Doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia. Garnek przykryj i wstaw do nagrzanego do 200*C piekarnika – piecz około 30 minut aż ryż zupełnie wchłonie wodę i będzie miękki.