use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kremowy szpinak na śniadanie

Szpinak mało komu kojarzy się z potrawą śniadaniową. Ten przepis sprawi, że zmienisz swoje podejście do tego warzywa!
  • 25 minut
  • Czas przygotowania20 minut
  • 8 porcje
recipe image Kremowy szpinak na śniadanie

Składniki

  • 350 g szpinaku mrożonego
  • 2 ząbki czosnku

      Wskazówki

      1. W garnku o szerokim dnie rozgrzej olej, podsmaż na nim cebulę i czosnek, dodaj przyprawy w proszku (gałkę, ostrą paprykę). Wszystko razem smaż chwilę.
      2. Dodaj szpinak, przesmaż go przez około 3 minuty. Całość zalej mlekiem i doprowadź do wrzenia.
      3. W oddzielnym garnku rozpuść margarynę, dodaj do niej mąkę, pomieszaj dokładnie i połącz z ze szpinakiem.
      4. Gęstą pastę zmiksuj w malakserze, dopraw do smaku tabasco, przełóż na talerze i podawaj z grzankami z chleba żytniego.