use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Włoska zupa na zdrowe serce

Nic nie rozgrzewa lepiej niż pyszna włoska zupa. Pozwól sobie na chwilę relaksu dzięki temu przepisowi. Pełna bogactwa smaków i zdrowia.
  • 1 godziny 5 minut
  • Czas przygotowania15 minut
  • 8 porcje
recipe image Włoska zupa na zdrowe serce

Składniki

  • 1 łyżka stołowa margaryny Flora Original
  • 1 duża cebula, posiekana
  • 2 łodygi selera naciowego, pokrojone
  • 2 średniej wielkości marchewki, posiekane
  • 2 zmielone ząbki czosnku
  • 796 ml rozgniecionych pomidorów
  • 1 l bulionu wołowego (o niskiej zawartości sodu)
  • 375 ml kapusty, porwanej na strzępy
  • 50 ml świeżej natki pietruszki, posiekanej
  • 1½ łyżeczki suszonych liści bazylii
  • 1½ łyżeczki suszonych liści oregano
  • 250 ml małego makaronu – muszelki, kolanka lub kokardki, nieugotowane.
  • 540 ml fasoli zwyczajnej, odsączonej, można użyć ciecierzycy lub czarnej fasoli.

      Wskazówki

      1. Cebulę, seler naciowy, marchewki i czosnek podsmaż na margarynie w dużym rondlu przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
      2. Dodaj pomidory, bulion, kapustę i przyprawy. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut.
      3. Dodaj pozostałe składniki. Gotuj przez 20 minut, często mieszając.
      4. Podawaj ze startym parmezanem.