use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Wrapp z pieczonymi warzywami

Przekonaj się, że smak nadaje potrawie kompozycja składników, przypraw i ziół, a nie sól. W tym przepisie jej nie dodajemy, a super smakuje. To bardzo przyjazny sercu krok.
  • 1 godziny
  • Czas przygotowania30 minut
  • 6 porcje
recipe image Wrapp z pieczonymi warzywami

Składniki

  • 1 duża czerwona papryka (160g)
  • 1 duża żółta papryka (160g)
  • 4 cebulki szalotki (100g)
  • 200g grzyba boczniaka
  • 50 ml octu balsamicznego
  • 30g liści bazylii
  • 10g chrzanu
  • 100g sałaty rukola
  • 1 łyżeczka sosu tabasco
  • 30g margaryny Flora pro-active
  • 2 ząbki czosnku roztarte na pastę
  • 6 placków tortilli pszennej z ziarnami siemienia lnianego

      Wskazówki

      1. Paprykę, grzyby i cebulę upiecz w piekarniku. Paprykę obierz ze skóry, pokrój w duże, grube paski. Podobnie pokrój grzyby. Cebulkę pokrój w ćwiartki.
      2. Warzywa wymieszaj z octem balsamicznym.
      3. W oddzielnym naczyniu połącz odciśnięty chrzan, margarynę, bazylię i czosnek. Wszystko razem rozetrzyj mikserem na jednolita pastę.
      4. Pastą posmaruj placki, ułóż na nich liście rukoli i pieczone warzywa. Tortillę zroluj i pokrój na mniejsze porcje.