Zupa brokułowa ze szpinakiem i niebieskim serem

Informacje o wartości odżywczej

Energia (kcal) Cukry (g) Tłuszcz (g) Tłuszcze nasycone (g) Sól (mg)
234 0.8 17.3 4.9 234salt


Przygotowanie Gotowanie Trudne Porcje
10 min 7 min 2/3 4

Składniki

Przygotowanie

1. Z brokułów wytnij różyczki. Korzenie pokrój w mniejsze kawałki.

2. Na suchej patelni upraż pestki słonecznika aż nabiorą rumianego koloru. Odstaw.

3. Zagotuj bulion, dodaj liście tymianku, a następnie brokuły. Gotuj ok. 7 minut aż warzywa będą miękkie. Następnie dodaj margarynę Flora Light i dobrze zmiksuj na gładki krem. Dopraw solą i pieprzem.

4. Zupę podawaj natychmiast, aby nie straciła zielonego koloru; posyp ją pokruszonym serem i prażonymi pestkami słonecznika.