use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Zupa brokułowa ze szpinakiem i niebieskim serem

Pyszna zupa w pięknym, zielonym kolorze.
  • 17 minut
  • Czas przygotowania10 minut
  • 4 porcje
recipe image Zupa brokułowa ze szpinakiem i niebieskim serem

Składniki

  • 1 brokuł
  • 500ml bulionu warzywnego
  • 80g sera pleśniowego typu blue
  • 40g margaryny Flora Light
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • 80g pestek słonecznika
  • szczypta pieprzu do smaku

      Wskazówki

      1. Z brokułów wytnij różyczki. Korzenie pokrój w mniejsze kawałki.
      2. Na suchej patelni upraż pestki słonecznika aż nabiorą rumianego koloru. Odstaw.
      3. Zagotuj bulion, dodaj liście tymianku, a następnie brokuły. Gotuj ok. 7 minut aż warzywa będą miękkie. Następnie dodaj margarynę Flora Light i dobrze zmiksuj na gładki krem. Dopraw solą i pieprzem.
      4. Zupę podawaj natychmiast, aby nie straciła zielonego koloru; posyp ją pokruszonym serem i prażonymi pestkami słonecznika.